BAROSS-EA07-EA_KOZKFI_07-2008-0087 - Projektismertető

Növényvédőszer megtakarítást lehetővé tevő permetezőgép fejlesztése és prototípus előállítás

 Koordináló szervezet: Kutató-Fejlesztő Iroda

Időtartam: 2009-2010.

Programazonosító: BAROSS-EA07-EA_KOZKFI_07-2008-0087

Elnyert támogatás: 12.824.000,-Ft

Teljes költségvetés: 12.824.000,-Ft

 

A pályázat leírása:

A szántóföldi permetezőgépeken a területteljesítmény növelését a munkaszélesség, ill. az azt meghatározó permetezőgép szórókeret szélesség növelésével érik el. A keretméretek növelésének egyrészt szilárdsági határai vannak, másrészt a keretlengések erősen befolyásolják a szórásegyenletességet, a célfelületi fedettséget. A keretlengések csökkentésével egyenletesebbé tehető a célfelületi permetlerakódás, ami csökkentett hatóanyag kijuttatás mellett is lehetőséget biztosít hatékony növényvédelemre.

A projekt célkitűzése: olyan új konstrukciós kialakítású szántóföldi permetezőgép szórókeret kifejlesztése, és prototípusának elkészítése, amely a keretlengések minimalizálása által kedvezőbb munkaminőségi jellemzőket eredményez a gyakorlatban elterjedten alkalmazott növényvédőgépekhez képest.

A pályázó konzorciumvezető a kifejlesztendő új konstrukciójú szórókeretet a jövőben alkalmazni kívánja az általa gyártott nagy munkaszélességű permetezőgépeken.

Konzorcium vezető: FARMGÉP Fejlesztő és Gépgyártó Kft., Debrecen
 
Konzorciumi tagok:

Szolnoki Főiskola

Debreceni Regionális Gazdaságfejlesztési Alapítvány

A konzorcium által elnyert összes támogatás: 64.123.000,- Ft

Támogató és irányító hatóság:
A program a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával és a képviseletében eljáró Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. közreműködésével valósul meg. www.nkth.gov.hu www.earfu.hu